Stress blandt unge - Stress og trivsel?

Stress blandt unge er et stigende problem, fordi der lægges større og større pres på dem i dag end tidligere, forventningerne til dem er ligeledes forholdsvis store.

Er stress og trivsel overhovedet en mulighed?

Stress blandt unge - Hvorfor?

Som nævnt bliver der lagt større pres på de unge i dag, og det ses typisk i gymnasietiden. Her er der et kæmpe pres for høje karakterer og konkurrencen kan herudover være ret hård.

Man ser mange af de typiske stress symptomer hos de unge. For eksempel er vægttab meget almindeligt i gymnasiet, og det er et meget hyppigt forekommende symptom på stress.

Stress blandt unge er et alvorligt problem, for jo tidligere man udvikler stress jo større risiko er der for, at det vil være et fortsat problem op i alderen. Derfor er det vigtigt at gøre noget ved problemet lige så snart, man ser det.

Stress og trivsel

Selv om mange ville ønske at det var muligt, kan stress og trivsel ikke rigtig kombineres. Stress forværrer nemlig helbredet stille og roligt, og et dårligt helbred er vel på ingen måde et tegn på trivsel?

Når man har stress, føler man måske, at man har styr på situationen, men det er typisk kun i starten af forløbet. Stress hober sig nemlig op, og stress blandt unge forværres altså jo længere tid der går.

Fanger man sin stress tidligt i et forløb, vil man meget lettere kunne behandle det, og afstressning vil altså være forholdsvis let.

Derfor: Hold øje med stress symptomer, for stress og trivsel er typisk ikke en mulig kombination.

Stressbehandling af stress blandt unge

En stressbehandling mod stress blandt unge er ikke anderledes end hos voksne. Problemet løses ved at man lærer at slappe af, samle tankerne og holde overskud, men det er netop dét, der er svært, når man har stress, og derfor har de fleste brug for hjælp til afstressning.

Jeg har lavet fire forskellige produkter, som fokuserer på forskellige former for stress og stress behandling. Du kan tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev, og så modtager du tips og tricks til at afstresse samt gratis smagsprøver på mine produkter

Coach Malte Lange
bl.a. kendt fra:

Ude og hjemme
PBSMasterCard SecureCodeVerified by VISA